Aardappelsalade

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g kleine, vastkokende aardappelen
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl witte wijn of appelwijn
  • zout, peper
  • 1 bosje radijsjes, fijn geschaafd
  • 2 EL azijn
  • 3-4 EL raapolie
  • 1/2 kopje gehakte kruiden, bijv. bieslook of peterselie
  • een paar radijsblaadjes
  • 100 g Emmentaler Switzerland, fijn geschaafd

Voorbereiding

  1. 1. Aardappelen goed schoonmaken met de groenteborstel en al naargelang de grootte halveren. Afgedekt in stoom of in de hogedrukpan net zacht laten garen.
  2. 2. Bouillon met wijn inkoken tot 1 dl. Over de hete aardappelen gieten en kruiden. Afgedekt laten afkoelen.
  3. 3. De aardappelen kort vóór het serveren goed mengen met radijsjes, azijn, olie en kruiden. Radijsblaadjes en Emmentaler erover strooien.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen