Financiers met gedroogde vijgen en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 12 cakejes

  • • 50 g amandelpoeder
  • • 100 g bloem
  • • 1 tl van elk: tijm en rozemarijn, fijngehakt
  • • 180 g gezouten boter, in blokjes
  • • 1 tl vloeibare honing
  • • 5 eiwitten
  • • 6 gedroogde vijgen, in kwartjes
  • • peper
  • Afwerking:
  • • roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smelt de boter. Zet apart. Meng in een kom
  2. het amandelpoeder, de bloem, de tijm en de rozemarijn. Voeg peper toe. Voeg
  3. de boter en de honing toe. Klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het
  4. mengsel.
  5. 2. Vul minimuffinvormpjes tot ¾. Plaats de vijgen op het deeg. Gaar gedurende
  6. 20 minuten in de oven totdat de cakejes licht goudbruin kleuren.
  7. 3. Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen