Pizza met Tête de Moine

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • bakpapier voor de bakplaat

Deeg:

  • 250 g meel
  • ¾ TL zout
  • 10 g gist, gebrokkeld
  • 1,25 - 1,5 dl water
  • 1 EL raapolie

Beleg:

  • 150 g crème fraîche
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • ½ TL mosterd
  • zout
  • peper uit de molen
  • 2 handjesvol veldsla, geplukt
  • 100 g Tête de Moine AOP, rozetten
  • 1 rode appel, fijn geraspt of Juliennereepjes
  • 1-2 EL notenolie
  • 1 EL balsamicoazijn

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Gist in een beetje water oplossen, met het overige water en de olie in de kom gieten. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
  2. 2. Deeg op een beetje meel 3-4 mm dik rond uitrollen en op de met bakpapier beklede pizzaplaat leggen.
  3. 3. Beleg: Crème fraîche met knoflook, mosterd, zout en peper mengen en over het deeg strijken tot 1 cm vanaf de rand.
  4. 4. Op de onderste richel in de tot 240 °C voorverwarmde oven ca. 9-11 minuten bakken. Op het rooster even laten afkoelen.
  5. 5. Veldsla, Tête de Moine en geraspte appel erover verdelen. Met notenolie en balsamico bedruppelen en meteen serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen