Stupfete (aardappelsalade)

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Stupf(stip)-saus:

  • 1-2 uien, fijn gehakt
  • boter voor het fruiten
  • 1 TL meel
  • 8 EL appelazijn
  • 8 EL zonnebloemolie
  • zout, peper
  • verse kruiden, gehakt (bijv. bieslook, peterselie, dille, majoraan)
  • 400 g kaas (Tilsiter, Thurtaler, Amriswiler Wällechäs)
  • 1 kg aardappelen, in de schil gekookt

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Stupf(stip)-saus:

  1. 1. Voor de saus de uien in de boter fruiten, met meel bestrooien en met azijn blussen. Pan van het vuur trekken, de olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. De kruiden aan de afgekoelde saus toevoegen en in een kleine schaal serveren.
  2. 2. De kaas in reepjes of hapklare blokjes snijden en op een bord serveren.
  3. 3. Kaas en aardappelen aan tafel in de saus stippen (stupfen).
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen