Tilsiter-Tatsch met uien-krenten-groente

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Uien-krenten-groente:

  • 2 EL boter
  • 500 g uien, in reepjes gesneden
  • 60 g krenten
  • 1 dl water
  • een beetje geraspte citroenschil
  • gedroogde koriander
  • zout, peper

Tilsiter-Tatsch

  • 100 g meel
  • 2 eidooiers
  • 2,5 dl melk
  • 100 pikante Tilsiter, geraspt
  • 1 TL zout
  • 2 eiwit, stijf geklopt
  • boter voor het bakken

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Uien-krenten-groente:

  1. 1. Voor de groente boter in een grote braadpan smelten en daarin de uien fruiten. Krenten toevoegen en met het water blussen. Afgedekt op klein vuur ca. 10 minuten laten sudderen. Deksel verwijderen en het vocht tot een siroop inkoken. Op smaak brengen met citroenrasp, koriander, zout en peper.
  2. 2. Voor de 'Tatsch' plukpannenkoek) meel, eidooier, melk, Tilsiter en zout tot een glad deeg roeren. 30 minuten laten rusten.
  3. 3. Het eiwit door het deeg scheppen. Boter in een grote braadpan met antikleeflaag smelten en het deeg erin gieten. Afgedekt op laag vuur laten stollen. Daarbij wordt de onderzijde bruin. Tatsch met behulp van een pandeksel omdraaien en de andere zijde goudbruin bakken. Tatsch met twee vorken losplukken.
  4. 4. Uien-krenten-groente verwarmen en met de Tatsch op voorverwarmde borden schikken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen