De juiste mengeling is essentieel

Welke kaas je ook kiest, het belangrijkste is dat hij niet te jong is. Sterker nog, een oudere kaas smelt beter. Het is natuurlijk mogelijk om het basismengsel op te peppen met andere soorten, zoals Appenzeller®, Tilsiter, Tête de moine AOP of een Zwitserse alpenkaas. Hopelijk word je geïnspireerd door onze fonduerecepten. Om te beginnen vind je hieronder ons basisrecept voor een succesvolle fondue!

Voeg een handvol geraspte kaas toe. Als dit niet genoeg is, verhoog dan snel de vlam van het fornuis en voeg wat maïszetmeel verdund met wat wijn of kirsch toe.

Verhoog de vlam en voeg een beetje witte wijn toe, roer krachtig door.

Plaats de pot op het vuur. Voeg een theelepel maïszetmeel verdund in een beetje witte wijn en citroensap toe, breng de fondue kort aan de kook en roer krachtig om.

Gebruik dan geen alcohol in de bereiding. Vervang de wijn door niet-alcoholische cider.

Fonduerecepten