Aardappelsoufflé met kruiden

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de vorm
  • 800 g aardappelen
  • 150 g zachte topklasse boter
  • 2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
  • 3 eidooiers
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • zout, nootmuskaat
  • 3 eiwitten

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
  2. 2. In vergiet laten uitdampen.
  3. 3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
  4. 4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
  5. 5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
  6. 6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
  7. 7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen