Bitterballetjes met Vacherin Mont-d’Or AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 Vacherin Mont-d’Or AOP
  • 150 g bloem
  • 150 g goudgeel paneermeel
  • 4 eieren
  • 5 sneetjes Bündnerfleisch
  • Plantaardige frituurolie

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Leg de sneetjes Bündnerfleisch op bakpapier en laat ongeveer 2 uur drogen in de oven.
  2. Verwijder intussen voorzichtig de korst van de Vacherin Mont-d’Or AOP. Maak vervolgens met twee eetlepels balletjes ter grootte van een walnoot en bewaar op een koele plaats.
  3. Doe de bloem, het paneermeel en de geklutste eieren in 3 verschillende kommen. Haal het volledig gedroogde Bündnerfleisch uit de oven, mix het vervolgens tot poeder en meng met het paneermeel. Paneer de kaasballetjes één voor één. Begin met de bloem, haal dan door de geklutste eieren en eindig met het paneermeel. Herhaal dit twee keer en bewaar op een koele plaats.
  4. Verhit de frituurolie net voor het serveren en laat de bitterballen van Vacherin Mont-d’Or AOP ongeveer een minuutje bakken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier wanneer ze mooi goudbruin gebakken zijn. Laat de bitterballen lichtjes afkoelen voordat je ze serveert.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen