Broodjeswiel met Tête de Moine en basilicum

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 1 wiel met 28 broodjes

  • boter voor het bakblik
  • 750 g meel
  • 2 1/2 TL zout
  • 21 g gist, gebrokkeld
  • 2,5-3 dl water
  • 180 g zure melk
  • 15 gedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden
  • 1 bosje basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
  • peper, grof gemalen

Garnituur:

  • 28 Tête-de-Moine-rozetten
  • 28 basilicumblaadjes

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Gist in een beetje water oplossen en met de overige ingrediënten in de kom vullen. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
  2. 2. Van het deeg 28 even grote bolletjes vormen. In wielvorm, met 5 mm afstand op een beboterde bakplaat leggen. Afgedekt ca. 30-45 minuten laten rijzen.
  3. 3. Onderin de tot 230 °C voorverwarmde oven ca. 10 minuten bakken. Oventemperatuur terugbrengen tot 180 °C, ca. 20-25 minuten afbakken. Laten afkoelen.
  4. 4. Met een mes een spits puntstuk uit de broodjes snijden. Deze openingen vullen met 1 Tête-de-Moine-rozet en 1 basilicumblaadje.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen