Caesar salade met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Salade

  • 3 roosjes (30 g) Tête de Moine AOP
  • 2 mooie slaharten
  • Italiaans basilicum
  • 2 kipfilets
  • Enkele asperges
  • Enkele kerstomaten
  • Croûtons

Saus

  • 1 eidooier
  • 2 roosjes (20 g) Tête de Moine AOP, verkruimeld
  • 1 citroen
  • ½ knoflookteentje
  • 1 kl room
  • 5 cl koolzaadolie
  • 1 kl mosterd
  • Worcestershiresaus
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Was en droog de sla. Snijd de kerstomaten in twee of in vier. Snijd de kipfilet in plakjes en bak ze in een pan met een beetje olie en een nootje boter. Kruid met peper en zout en zet opzij.
  2. Kook de asperges beetgaar en zet ze opzij.
  3. Bereid de saus. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de eidooier, de mosterd en het citroensap. Voeg de knoflook, olie en room toe, de verkruimelde roosjes Tête de Moine AOP en een beetje Worcestershiresaus. Kruid met peper en zout.
  4. Meng alles krachtig. Dresseer de salade in de borden en voeg alle ingrediënten toe. Overgiet met de caesarsaus, bestrooi met basilicum, voeg de roosjes Tête de Moine AOP toe en serveer!
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen