Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Caesarsaus:
  • • 2 eierdooiers
  • • ½ tl dijonmosterd
  • • 4 el olijfolie
  • • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • • 6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
  • • 1 tl Worcestershiresaus
  • • 1 el rodewijnazijn
  • Croutons:
  • • 2 el olijfolie
  • • 1 tl knoflookpoeder
  • • 1 handje in blokjes gesneden oud brood
  • • 1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
  • • een handje platte peterselie, gehakt
  • • 300 g kipfilet, geroosterd of gegrild, in blokjes
  • • 12 anchovisjes in olijfolie
  • • zout, peper
  • Afwerking:
  • • 20 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. 1. Caesarsaus: meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam
  2. de olijfolie toe. Voeg de geplette ansjovis en het knoflook toe. Voeg dan de Worcestershire
  3. toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Breng op smaak met
  4. zout en peper. Roer goed en zet koel.
  5. 2. Croutons: meng in een kom de olijfolie en het knoflookpoeder. Meng de blokjes
  6. brood met het olijfoliemengsel. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan.
  7. Zet apart.
  8. 3. Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) en de platte peterselie met de
  9. caesarsaus. Verdeel de salade, de kip en de anchovis over de borden. Werk af
  10. met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen