Gebraden kip, gevuld met gehakt, Sbrinz AOP en Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g kalfs/varkensgehakt/half-om-halfgehakt (kalfs- en varkensvlees)
  • 100 g Sbrinz AOP, in kleine blokjes
  • 75 g Appenzeller®, geraspt
  • 2 braadkippen (800 g)
  • 1 ei
  • 3 el broodkruim/paneermeel
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 50 g boter
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Kneed het gehakt, de Sbrinz AOP, de Appenzeller®, het ei, het broodkruim/paneermeel, het sjalotje en de peterselie goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vul de kippen met dit mengsel. Sluit de openingen zorgvuldig met houten prikkers.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal waarin de 2 kippen precies passen in met boter. Wrijf de kippen in met de resterende boter, zout en peper. Plaats ze in de ovenschaal en bedek elke kip met 3 plakjes ontbijtspek. Druk stevig aan. Rooster de kip gedurende 30 minuten in de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar nog 30 minuten.
  3. 3. Haal de schaal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Snij de kippen en de vulling in stukken. Verdeel over de borden en lepel er wat kooknat over.
  4. Lekker met sla of in de oven geroosterde groenten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen