Gegratineerde aubergines gevuld met vijgen en Gruyère AOP Réserve, geserveerd met tagliatelle met munt

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
60 min.
Cook/bake time 60 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 g Gruyère AOP Réserve
  • 2 aubergines
  • 1 gehakte groene paprika
  • 2 lente-uien, in fijne schijfjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10-15 kleine vijgen, in kwartjes gesneden
  • 12 zoete kerstomaten, in tweeën gesneden
  • 1 geplet knoflookteentje
  • Zout en peper naar smaak
  • 350 g tagliatelle

Saus

  • 60 g Gruyère AOP Réserve
  • 60 g pijnboompitten
  • 1 bosje munt (20g)
  • Zeste en sap van een citroen
  • 1 klein gehakt knoflookteentje
  • 60 ml extra vierge olijfolie

Voorbereiding

  1. Vulling: bak de ui en knoflook. Voeg het in blokjes gesneden auberginevlees toe.
  2. Vul de aubergine met de vulling, vijgen, geplette tomaten en ui. Bak 30 minuten in de oven.
  3. Pasta: kook de pasta. Giet af en meng met de pesto in een kom.
  4. Bestrooi de aubergines met Gruyère AOP Réserve en gril in de oven.
  5. Serveren:
  6. Bestrooi de pasta met pijnboompitten, enkele muntblaadjes en citroenzeste. Serveer met de aubergines.

Saus

  1. Mix de munt, de helft van de citroenzeste, de knoflook en de Gruyère AOP Réserve in een kom. Voeg de olijfolie toe.
  2. Rooster de pijnboompitten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen