Gegratineerde broodsneetjes met Gruyère AOP en geraspte wortelen

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Gemakkelijk
  • 250 g Gruyère AOP, geraspt
  • 2 eieren, lichtjes geklutst
  • 2 à 3 el melk
  • 1 snuifje van elk: paprika, cayennepeper, nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 4 à 6 sneetjes boerenbrood
  • 1 dikke wortel, geschild, grof geraspt
  • 4 el bieslook, geciseleerd
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kom de Gruyère AOP, de eieren, de melk, zout, peper, paprika, cayennepeper en nootmuskaat.
  2. Smeer de bodem en wanden van een ovenschotel in met olijfolie. Leg de sneetjes brood erin. Smeer het mengsel van kaas en eieren op de sneetjes brood. Gratineer 10 à 12 minuten onder de grill van de oven totdat de kaas smelt en een lichtbruin korstje krijgt.
  3. Verdeel over de borden. Bestrooi met geraspte wortelen en bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen