Gegratineerde wintergroenten met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bechamelsaus

  • 2 el boter
  • 2 el maïszetmeel
  • 4 dl halfvolle melk
  • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 wortelen, geschild, in schuine schijfjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 preistengels, in schuine schijfjes gesneden
  • 1 el boter
  • 75 g Gruyère AOP, in blokjes gesneden
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl tijm
  • Zout, peper

Garnituur

  • 2 el bieslook, geciseleerd

Voorbereiding

Bechamelsaus

  1. Smelt de boter in een steelpan en voeg het maïszetmeel toe. Roer om de boter en het maïszetmeel goed te mengen. Laat 1 à 2 minuten bakken. Giet al roerend de melk en geraspte Gruyère AOP erbij. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Haal van het vuur zodra je de gewenste dikte hebt. Zet opzij.
  1. Verwarm de ovengrill voor. Stoom de wortelen en bloemkool gedurende 3 minuten. Zet opzij. Fruit de ui en prei in een pan met olijfolie totdat ze transparant zijn. Voeg de wortelen en bloemkool toe en verhit ze even. Beboter een ovenschotel. Bedek de bodem van de schotel met bechamelsaus. Verdeel de groenten over de saus. Leg blokjes Gruyère AOP tussen de groenten. Bestrooi met paneermeel en tijm.

Garnituur

  1. Gratineer 7 minuten in de oven. Versier met bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen