Gevulde aubergine met Tomme Vaudoise

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 aubergines, overlangs in 2
  • 2 el olijfolie
  • 2 Tomme Vaudoise, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • blaadjes basilicum

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergines met olijfolie. Leg de aubergines op een bakplaat.
  2. 2. Bak 15 tot 20 minuten tot het vruchtvlees loskomt van de schil. Verwijder met behulp van een theelepel het vruchtvlees van de schil. Bewaar de schil van 4 halve aubergines. Meng in een kom het vruchtvlees met zout, peper, de Tomme Vaudoise, het knoflook, de zongedroogde tomaten en het basilicum. Vul de 4 lege aubergineschillen met dit mengsel.
  3. 3. Bak in de oven gedurende 5 minuten. Bestrooi met peper. Garneer met blaadjes basilicum.
  1. Controleer de gaarheid van de aubergine door af en toe met een vork in het vruchtvlees te prikken. De aubergines zijn gaar wanneer het vruchtvlees geen weerstand meer biedt.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen