Gruyère-aardappelcroûtons op salade met yoghurtdressing

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g pikante Gruyère, geraspt
  • 1 ei
  • 2 EL room
  • 4 vastkokende aardappelen
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 koolrapen, geschild, in steeltjes gesneden
  • boter
  • kropsla, een handvol waterkers, postelein en rucola, gewassen

Yoghurtdressing:

  • 1 yoghurt naturel
  • 1 EL appelazijn
  • 1 TL mosterd
  • zout, peper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Kaas met ei en room mengen en even laten staan.
  2. 2. Aardappelen koken, iets laten afkoelen, schil verwijderen. In plakjes snijden. Op een met bakpapier beklede bakplaat verdelen, nootmuskaat erover raspen, op elk aardappelschijfje een beetje kaasmassa verdelen en in een tot 220 °C voorverwarmde oven gratineren. Zwarte peper uit de molen erover malen.
  3. 3. Koolraap in boter, met een beetje water, afgedekt zacht laten koken. Zonder deksel het resterende vocht tot een kleine rest laten verdampen. Koolraapjes erdoor zwenken.
  4. 4. Voor de yoghurtdressing alle ingrediënten mengen.
  5. 5. Aardappelcroûtons en raapjes op de borden schikken. Salade toevoegen, yoghurtdressing erover druppelen en onmiddellijk serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen