Gruyère-rol met mierikswortel-sabayon

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Deeg voor de rol:

  • 200 g meel (wit)
  • 1 ei
  • 0,5 dl water
  • 3 EL olie
  • 1/2 TL zout
  • vloeibare boter voor het bestrijken
  • 1 eigeel voor het bestrijken

Vulling:

  • 150 g rijpe Gruyère, in zeer fijne reepjes gesneden
  • 300 g koolraap, in fijne plakjes gesneden
  • 200 g prei, in reepjes gesneden
  • 200 g spinazie
  • blaadjes van een paar takjes citroenmelisse, gehakt
  • zout, peper

Mierikswortel-sabayon

  • 2 eidooiers
  • 0,5 dl witte wijn
  • 1 EL verse mierikswortel, geraspt
  • zout, peper
  • 30 g vloeibare boter, lauwwarm

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Deeg voor de rol:

  1. 1. Voor het deeg meel in een kom doen. De overige ingrediënten kloppen en aan het meel toevoegen. Alles mengen en op het werkblad enkele minuten kneden. In vershoudfolie rollen en 1 uur koud wegzetten.
  2. 2. Voor de vulling de groenten blancheren en laten afkoelen.
  3. 3. Het deeg op een droge, iets met meel bestoven doek uitrollen, dan met de handen verder uit elkaar trekken tot het vliesdun is. Met vloeibare boter bestrijken en met Gruyère, groenten en citroenmelisse beleggen, het bovenste derde deel vrijlaten. Met zout en peper kruiden. Met behulp van de doek oprollen, uiteinden omslaan en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Met eigeel bestrijken en in de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 30-40 minuten bakken.
  4. 4. Voor de sabayon eigeel en witte wijn boven een waterbad opkloppen. Met mierikswortel, zout en peper op smaak brengen en de lauwwarme. vloeibare boter erdoor roeren.
  5. 5. De rol snijden, op voorverwarmde borden schikken en de sabayon erbij serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen