Gruyère-vlaai in savooiemantel op raapsaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kleine savooiebladeren

Gruyère-vlaai:

  • 150 g pikante Gruyère, geraspt
  • 2 eieren
  • 1 dl room
  • 2 EL gehakte kruiden, bijv. dille en kervel
  • 1/2 TL zout, peper

Saus:

  • 300 g raapjes, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 EL risottorijst
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 TL citroensap
  • 1 TL sesamolie
  • zout, peper
  • 30 g koude boter, in blokjes gesneden
  • dille voor de garnering:

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Savooiebladeren blancheren, koud afspoelen, laten afdruipen en dan afdrogen.
  2. 2. Voor de vlaai alle ingrediënten mengen.
  3. 3. De savooiebladeren elk in een kom leggen, vlaaimengsel erin vullen. Op een zeefinzet plaatsen en in de afgedekte pan in de stoom vast laten worden. Dat duurt ca. 15 minuten.
  4. 4. Voor de saus de raapjes en de rijst in de bouillon zeer gaar koken. Enkele minuten mixen, nogmaals verhitten, op smaak brengen met citroensap, sesamolie, zout en peper en de koude boter erdoor roeren.
  5. 5. Vlaaien uit de kommen nemen en op voorverwarmde borden schikken. De saus er omheen gieten en met dille garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen