Kalfsmedaillons met Vacherin-Mont-d'Or-saus

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 kalfsmedaillons, elk ca. 60 g
  • zout
  • peper uit de molen
  • braadboter of braadcrème
  • 1 stengel bladselderij, in 2-3 mm dikke stukjes gesneden
  • 2 raapjes, in fijne reepjes gesneden
  • 1 dl witte wijn of alcoholvrije appelwijn
  • 0,5 dl Noilly Prat (droge vermout) of kalfsfond
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 dl volle room
  • 100 g Vacherin Mont-d'Or, zonder korst
  • nootmuskaat

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Oven tot 80 °C voorverwarmen. 1 schaal en 4 borden daarin voorverwarmen.
  2. 2. Vlees kruiden. In braadboter aan beide zijden 1,5-2 minuten aanbraden. Meteen op de voorverwarmde schaal leggen en 30-40 minuten nagaren. De kerntemperatuur moet 72-75 °C bedragen.
  3. 3. Selderij en raapjes knapperig gaar stomen en laten afdruipen. Afgedekt bij het vlees in de oven zetten.
  4. 4. Braadvocht met wijn of appelwijn blussen en tot de helft inkoken. Noilly Prat en/of kalfsfond toevoegen en nogmaals iets laten inkoken. Room en Vacherin Mont-d'Or toevoegen, saus met de mixstaaf schuimend kloppen en op smaak brengen.
  5. 5. Saus gelijkmatig over de voorverwarmde borden verdelen. Op elk bord 2 medaillons leggen en groenten toevoegen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen