'Kalfsspätzle' met een vulling van Gruyère en gedroogde pruimen aan kaneelsaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • houten tandenstokers
  • Vulling:
  • 150 g Gruyère, geraspt
  • 6 gedroogde pruimen zonder pit, geblancheerd, gehakt
  • 3-4 EL volle room
  • peper uit de molen
  • 8 kalfsfilets, bijv. fricandeau, elk ca. 40 g, dun geklopt
  • zout
  • peper uit de molen
  • braadboter of braadcrème
  • Saus:
  • 1 dl vleesbouillon
  • 1 dl rode wijn of vleesbouillon
  • 2 dl volle room
  • 1 TL kaneelpoeder
  • een beetje citroensap
  • zout
  • peper uit de molen

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. Voor de vulling alle ingrediënten mengen en kruiden (peper).
  2. Kalfsfilets kruiden en met de vulling bestrijken. Filets dichtklappen, goed aandrukken en met elk 3 tandenstokers vastzetten.
  3. Kalfsfilets in hete braadboter bij matige hitte 5-8 minuten goudbruin braden. In het midden van de tot 80 °C voorverwarmde oven ca. 30 minuten laten trekken.
  4. Voor de saus braadvocht met bouillon en wijn mengen en tot 0,5 dl inkoken. Room erbij gieten en tot de gewenste consistentie laten inkoken. Kaneel en citroensap toevoegen, kruiden.
  5. De kalfsfilets op voorverwarmde borden leggen. De saus ernaast gieten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen