Kleine Zwitserse hamburgers met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 kleine Zwitserse hamburgers

  • 6 roosjes Tête de Moine AOP
  • 6 minibuns
  • 180 g gehakt
  • ½ bosje bieslook
  • 1 kleine sjalot
  • 20 g malossol-augurk
  • 20 g gedroogde tomaten
  • 50 g room
  • 30 g Savora-mosterd
  • 3 kleine blaadjes sla
  • Fijn zout, peper van de molen

Voorbereiding

  1. Was en ciseleer de bieslook. Doe hetzelfde met de sjalot.
  2. Meng het gehakt, de bieslook en sjalot in een kleine kom.
  3. Snijd de gedroogde tomaten in stukken en de malossol-augurk in dunne schijfjes. Doe ze bij het mengsel en bewaar op een koele plaats.
  4. Meng de room met de Savora-mosterd in een kom en voeg toe aan de rest van de bereiding.
  5. Maak kleine steaks met het gekruide vlees en bak ze kort aan elke kant in een hete antikleefpan.
  6. Besmeer de minibuns met de bereiding en leg er een klein blaadje sla op.
  7. Hierop komen de hete steaks en dan een mooi roosje Tête de Moine AOP.
  8. Druk het hoedje een beetje aan en duw een mooie houten prikker door het geheel om de minihamburger samen te houden. Klaar!
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen