Krokante wafels met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 120 g Gruyère AOP
  • 350 g bloem
  • 100 g zout
  • 6 g gist
  • 2 hele eieren
  • 75 cl melk
  • 150 g boter

Voorbereiding

  1. Verwarm het wafelijzer voor.
  2. Meng de bloem met het zout en de gist in een kom.
  3. Breek de eieren in het midden van het mengsel.
  4. Meng en voeg dan de melk op kamertemperatuur en de vooraf gesmolten boter toe.
  5. Snijd de Gruyère AOP in kleine blokjes en voeg voorzichtig aan de bereiding toe.
  6. Vet het wafelijzer in tegen etenstijd. Wanneer het wafelijzer heel heet is, vul je het met wat beslag. Let erop dat de blokjes Gruyère AOP goed verdeeld zijn.
  7. Laat bakken totdat de wafels mooi goudbruin zijn.
  8. Serveer heel warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen