Lauwe salade van gebakken witloof met cantharellen en Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 + 1 eetlepel olijfolie
  • 8 witloof, schoongemaakt, in 2 gesneden
  • 100 g cantharellen, schoongemaakt
  • Zout, peper
  • Saus met Vacherin Fribourgeois AOP
  • 2 dl room
  • 5 cl groentebouillon
  • 50 g Vacherin Fribourgeois AOP, in blokjes
  • Garnituur: blaadjes waterkers

Voorbereiding

Saus met Vacherin Fribourgeois AOP

  1. Verwarm de room met de groentebouillon in een steelpan.
  2. Voeg de Vacherin Fribourgeois AOP toe en laat smelten.
  3. Kruid met peper en houd warm.
  4. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie. Bak het witloof aan alle kanten.
  5. Voeg wat water toe, dek af en laat 15 minuten stoven. Zet opzij.
  6. Sauteer de cantharellen in de resterende olijfolie. Bewaar het bakvocht van de cantharellen en doe het bij de saus met Vacherin Fribourgeois AOP.

Dresseren

  1. Verdeel het witloof en de cantharellen over de borden. Kruid met zout en peper. Nappeer met de saus van Vacherin Fribourgeois AOP.
  2. Versier met blaadjes waterkers.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen