Lauwwarme koolsalade met Vacherin Mont-d'Or

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 EL suiker
  • 2 EL boter
  • 400 g wittekool, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 TL komijnzaad
  • 4 jeneverbessen, gestampt
  • 0,5 dl appelwijn of alcoholvrije appelwijn
  • 2 EL appelazijn
  • 3-4 EL raapolie
  • 1 EL bieslook, fijn gesneden
  • zout
  • peper
  • 400 g Vacherin Mont-d'Or (kamertemperatuur)
  • koolbladeren en bieslook voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Suiker karamelliseren. Pan van het vuur nemen. Boter toevoegen, smelten. Kool, uien, knoflook en kruiden toevoegen, roerbakken. Met appelwijn blussen, 10-15 minuten open laten sudderen, iets laten afkoelen.
  2. 2. Azijn, olie en bieslook toevoegen, kruiden.
  3. 3. Nog lauwwarme salade in koolbladeren scheppen, Vacherin Mont-d'Or lepelgewijs erbij serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen