Lenterösti's van aardappel, wortel en Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten, in partjes
  • 1 + 1 el boter
  • 500 g aardappels, geschild, grof geraspt
  • 150 g wortels, geraspt
  • 100 g Appenzeller®, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 tl olijfolie
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.
  2. 2. Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller®, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.
  3. 3. Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen