Millefeuille van courgette, tomaten en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
65 min.
Cook/bake time 65 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 8 kleine courgettes
  • 120g Gruyère AOP
  • 4 stevige tomaten
  • 1 bosje peterselie en basilicum
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Was de tomaten, snijd ze in schijfjes, verwijder de pitten en laat ze drogen op keukenpapier. Was de courgettes, snijd ze in schijfjes en bak ze enkele minuten aan elke kant.
  2. Snijd de kaas en kruiden fijn. Smeer de bodem en wanden van een kleine schotel met een diameter van 18 cm in met olijfolie.
  3. Maak achtereenvolgens laagjes met courgette, kaas en tomaat en bestrooi regelmatig met peper en kruiden.
  4. Bak 30 minuten in een warme oven (180°C). Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen alvorens uit de schotel te halen. Bedek de millefeuille met geciseleerde basilicum en peterselie en serveer warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen