Paté met L’Etivaz AOP in korst met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 8 à 10 porties

Korst met Appenzeller®

  • 75 g Appenzeller®, geraspt
  • 250 g bloem + extra voor het werkblad
  • 1 kl zout
  • 125 g boter, koud + extra voor de terrine
  • 2 à 3 el water, ijskoud

Paté met L’Etivaz AOP

  • 250 g kalfslevertjes, gehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • 100 g ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 2 à 3 el cognac
  • 1 ei
  • 250 g L’Etivaz AOP, in kleine stukjes
  • Zout, peper

Voorbereiding

Korst met Appenzeller®

  1. Mix de Appenzeller®, bloem, zout, boter en water met een keukenrobot tot een homogeen deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie. Zet 30 minuten opzij.

Paté met L’Etivaz AOP

  1. Mix de kalfslevertjes, het gehakt, het spek en de cognac met een keukenrobot tot een glad mengsel. Voeg het ei toe. Meng goed. Roer de L’Etivaz AOP eronder. Kruid met (zout en) peper. Zet opzij.
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een terrine (1 liter) en bestrooi deze met bloem. Rol de korst zeer dun uit. Snijd stroken ter grootte van de terrine. Leg ze in de terrine. Druk goed op de “naden”. Laat het deeg uitsteken over de terrine. Giet het mengsel met L’Etivaz AOP in de terrine. Maak een rechthoek van de rest van het deeg. Deze rechthoek dient als deksel. Snijd er 3 kleine cirkels in zodat de damp kan ontsnappen. Zet het deegdeksel op de vulling. Druk de randen stevig aan.
  2. Zet de terrine 55 minuten in de oven. Laat de paté 1 uur afkoelen op het werkblad. Haal de paté uit de terrine en wikkel die in aluminiumfolie. Bewaar een nacht op een koele plaats. Snijd de paté in dikke sneetjes.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen