Peren-kaassneetjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • bakpapier voor de bakplaat

Peren:

  • 2 dl water
  • 1-2 EL perensiroop
  • 1 TL citroensap
  • 4 peren, gehalveerd, desgewenst geschild, klokhuis verwijderd
  • Kaassneetjes:
  • 8 sneetjes bruinbrood
  • 4-6 EL witte wijn of melk
  • 8 plakken Bündner rauwe ham
  • 250 g Alpkäse, bijv. Berner, Urner of Bündner, geraspt
  • 2 eieren
  • 4 EL witte wijn of melk
  • zout, peper, nootmuskaat, paprika
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 EL perensiroop

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Peren:

  1. 1. Peren: water, perensiroop en citroensap in een pan aan de kook laten komen en omroeren. Peren toevoegen, afgedekt op kleine vlam 5-8 minuten net zacht koken. Water afgieten en even laten afkoelen.
  2. 2. Kaassneetjes: Sneetjes brood op de met bakpapier beklede bakplaat verdelen. Met witte wijn of melk bedruppelen. Op ieder sneetje brood 1 plak rauwe ham leggen.
  3. 3. Kaas, eieren, witte wijn of melk, kruiden en knoflook in een kom mengen. Op het brood verdelen. Iedere snee brood met een halve peer beleggen.
  4. 4. Bovenin de tot 220 °C voorverwarmde oven 10-15 minuten bakken. Uit de oven nemen, op borden opdienen, peren met een beetje perensiroop bestrijken of bedruppelen.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen