Pistou van basilicum op basis van Gruyère d’Alpage AOP geserveerd met linguine. Spinazie, gekonfijte tomaten en walnoten

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 6 personen

Pistou
  • 150 g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g boter
  • 240 ml olijfolie
  • 6 knoflookteentjes
  • 1 kl grof zout
Pasta
  • 400 g linguine
  • 5 liter gezouten water voor het koken van de pasta
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 250 ml (1 kop) grof gehakte spinazie
  • Zout en peper van de molen
  • 20-25 gekonfijte tomaten
  • 125 g gehakte walnoten

Voorbereiding

  1. Mix de basilicum, knoflook, zout, boter en Gruyère AOP in een kom. Voeg de olijfolie toe. Mix tot een homogene bereiding. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven/grill voor op 200°C. Bak de kerstomaten 15 minuten met een beetje olijfolie, zout en peper.
  3. Kook de pasta al dente. Verhit olie in een grote pan. Doe de spinazie erin en kruid. Laat 3 à 4 minuten bakken. Voeg de pasta, pistou van basilicum en Gruyère d’Alpage AOP toe. Laat nog 1 minuut bakken.
  4. Serveer met de geraspte Gruyère d’Alpage AOP, tomaten en gehakte walnoten.
Bereidingstip

Variant: vervang de spinazie door 5 blaadjes fijngehakte boerenkool.

Aanbeveling

Weetje: linguine zijn afkomstig uit Ligurië en lijken op fijne spaghetti met platte en ovale uiteinden.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen