Rösti met Vacherin Mont d'Or AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
24 min.
Cook/bake time 24 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 500 g aardappels, geschild, grof geraspt en goed uitgelekt
  • 2 tl olijfolie
  • 2 el boter
  • 300 g Vacherin Mont-d'Or AOP, in dunne plakjes
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

Voorbereiding

  1. 1. Meng in een kom de eieren en de aardappel. Voeg peper en zout toe. Zet apart.
  2. 2. Verhit de olie en de boter in een grote bakpan. Plaats een eetlepel geraspte aardappel met ei in de pan. Druk plat met een spatel en bak aan beide kanten langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  3. 3. Haal de rösti's uit de pan. Plaats plakjes Vacherin Mont-d’Or AOP op elke versgebakken rösti. Herhaal totdat de aardappels op zijn. Garneer met peterselie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen