Spinazie-kaas-vleesrolletjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • keukenkoord of tandenstokers
  • 8 grote, dunne kalfslapjes, ca. 350 g, bijv. fricandeau of platte bil
  • ½ TL zout
  • peper uit de molen
  • braadboter of braadcrème

Vulling:

  • 1 knoflookteentje, geperst
  • ½ ui, fijn gehakt
  • boter voor het fruiten
  • 300 g bladspinazie, schoongemaakt
  • ¼ TL zout
  • peper uit de molen
  • 100 g Gruyère, in blokjes gesneden
  • 3 EL paneermeel

Saus:

  • 1 dl witte wijn of alcoholvrije appelwijn
  • 1,5 dl vleesbouillon
  • zout
  • peper uit de molen
  • spinazieblaadjes voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Kalfslapjes uitbreiden en kruiden.
  2. 2. Vulling: Knoflook en uien in de boter fruiten. Spinazie vochtig toevoegen, afgedekt laten slinken, kruiden. Vocht open laten inkoken, laten afkoelen. Gruyère en paneermeel erdoor mengen.
  3. 3. Vlees met de vulling beleggen, oprollen en met keukenkoord dichtbinden of met tandenstokers vastzetten.
  4. 4. De vleesrolletjes in de hete braadboter rondom 3 minuten aanbraden en dan uit de pan nemen. Braadvocht met wijn blussen en iets laten inkoken. Bouillon erbij gieten, aan de kook brengen, kruiden. Vleesrolletjes toevoegen, bij geringe hitte 5-8 minuten laten trekken, niet koken. Spinazie-kaas-vleesrolletjes met de saus op voorverwarmde borden schikken, garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen