Taartjes met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 200 g kruimeldeeg, kant-en-klaar
  • 1 el boter
  • 100 g Appenzeller®, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Stoof de uien. Rol het deeg uit met een deegrol. Snijd met een uitsteekvorm van 14 cm 4 cirkels.
  2. Smeer de bodem en randen van taartvormpjes van 10 cm in met boter. Leg de deegcirkels erin. Prik met een vork in de bodems. Bestrooi met de ui en vervolgens met de Appenzeller®.
  3. Meng in een kom het ei, de room, melk, knoflookteen, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taartjes. Laat 15 tot 20 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen