Tomaten met kruiden-soufflé-vulling

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenvaste schaal van ca. 26 cm Ø
  • boter voor de schaal

Vulling:

  • 20 g boter
  • 1 EL meel
  • 2,5 dl melk
  • 1 TL groentebouillon, pasta of poeder
  • 2 eidooiers
  • 80 g Gruyère AOP, geraspt
  • elk 2 EL fijn gehakte oregano, basilicum en bieslook
  • zout
  • peper uit de molen
  • 2 eiwitten, stijf geklopt
  • 8 tomaten, bijv. Ramato, kapje eraf gesneden, uitgehold

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Vulling:

  1. 1. Vulling: Boter laten smelten. Meel in de boter fruiten. Pan van het vuur nemen, melk in eenmaal toevoegen en goed roeren. Bouillon toevoegen. Pan weer op het vuur zetten, al roerende aan de kook brengen, 1-2 minuten laten sudderen en iets laten afkoelen. Eidooiers, kaas en kruiden erdoor roeren, op smaak brengen. Geklopt eiwit erdoor scheppen.
  2. 2. Tomaten in de beboterde schaal zetten. Vulling erin scheppen. Tomatenkapjes ernaast in de schaal leggen.
  3. 3. Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 30-35 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen