Tomme Vaudoise gepaneerd in een kruidenkorstje

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
24 min.
Cook/bake time 24 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vinaigrette met mosterd en honing

  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl van elk: karwijzaad, sesamzaad, korianderpoeder, paprika
  • 2 el van elk: gehakte peterselie, amandelpoeder
  • 4 Tommes Vaudoises
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper

Afwerking

  • 1 handje van elk: waterkers, veldsla, lollo rossa, …
  • kwartjes citroen

Voorbereiding

Vinaigrette met mosterd en honing

  1. Meng in een kom de balsamicoazijn met de honing, de mosterd, zout en peper. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe. Zet apart.
  1. Meng in een ander bord de bloem met zout en peper. Zet apart.
  2. Klop het ei los in een diep bord. Zet apart.
  3. Meng in een derde bord het paneermeel met het karwijzaad, het sesamzaad, korianderpoeder, paprika, peterselie en amandelpoeder. Zet apart.
  4. Verwarm een bakpan. Haal de kaasjes door de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Haal ze door het losgeklopte ei en door het paneermeel met de specerijen. Bak de kaasjes 2 minuten aan elke kant.
  5. Verdeel de Tommes Vaudoises over de borden met de sla. Lepel er wat van de vinaigrette met mosterd en honing over.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen