Uiensoep

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 40 g braadboter
  • 4 middelgrote uien, in reepjes gesneden
  • 1 afgestreken EL meel
  • 1,2 l hete vleesbouillon
  • 1 dl witte wijn, naar keuze
  • 80 g braadboter
  • 8 sneetjes stokbrood, ca. 6 mm dik
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • 4 takjes kervel voor het garneren

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. De uien in de braadboter glazig fruiten.
  2. Met de meel bestuiven, nog even laten doorbakken zonder kleur aan te laten nemen.
  3. Met bouillon en witte wijn blussen en op een kleine vlam laten sudderen totdat de uien zacht zijn.
  4. De sneetjes stokbrood in de boter goudbruin bakken en de helft ervan in vier vuurvaste soepkommen leggen.
  5. De soep erover gieten, het tweede sneetje erop leggen en met de kaas bestrooien.
  6. In de voorverwarmde oven bij goede bovenwarmte (230° C) gratineren totdat de kaas begint te smelten.
  7. Met kervel garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen