Vacherin-tarte met courgettes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor een ronde bakplaat van 28 cm Ø Voor 8 stuks

Kaasmassa:

  • 3 grote tomaten, gepeld en ontpit
  • 150 g Freiburger Vacherin, geraspt
  • zout, peper
  • 400 g courgette, in ovale plakjes gesneden

Deeg:

  • 250 g meel (wit)
  • 5-10 g gist, gebrokkeld
  • 1,5 dl lauwwarm water
  • 2 EL olie
  • 1 TL zout
  • 20 g boter, vloeibaar
  • 1 eidooier
  • zout, peper
  • basilicumblaadjes voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Kaasmassa:

  1. 1. Voor de kaasmassa de tomaten tot een dikke brij van ca. 1 dl inkoken en laten afkoelen. Met de kaas mengen en op smaak brengen.
  2. 2. Courgettes in gezout water blancheren, laten afkoelen en op een keukendoek drogen.
  3. 3. Voor het deeg alle ingrediënten mengen en tot een soepel deeg kneden. In een schaal afgedekt tot het dubbele volume laten rijzen.
  4. 4. Het deeg 2 mm dik uitrollen. De ronde plaat daarmee bedekken.
  5. 5. Kaasmassa over het deeg verdelen en met courgetteplakjes bedekken. Boter en eidooier opkloppen en daarmee de courgette bestrijken. Met zout en peper kruiden.
  6. 6. De tarte in de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 20 minuten bakken. In stukken snijden en met basilicum garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen