Verloren cuchaule met Vacherin Fribourgeois AOP en gestoofde golden delicious met rozemarijn

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 kleine cuchaule (briochebrood)

Verloren brood

  • 50 g eigelen
  • 100 g eieren
  • 200 g melk
  • 200 g room
  • 100 g gesmolten boter voor het bakken van het verloren brood
  • 450 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 3 golden delicious
  • 20 g gesmolten boter
  • Rozemarijn
  • 20 g suiker
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 20 g gesmolten boter
  • 3 stronken witloof
  • Citroensap
  • Gehakte walnoten

Vinaigrette

  • 40 g olijfolie
  • 20 g witte balsamicoazijn
  • Balsamicoazijn 10 jaar
  • Zout en peper
  • 10 g gehakte sjalot
  • Bieslook
  • Luikse siroop
  • Tuinkers
  • Bieslooktopjes

Voorbereiding

  1. Verwijder de korst en snijd de cuchaule in gelijke sneetjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor het mengsel en week de sneetjes cuchaule erin.

Verloren brood

  1. Verwarm een teflonpan voor, voeg een beetje gesmolten boter toe en leg de geweekte sneetjes cuchaule in de pan. Bak ze heel gelijkmatig aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een plaat bedekt met keukenpapier. Leg ze daarna op een teflonplaat.
  2. Verwijder de korst en snijd gelijkmatige plakjes Vacherin Fribourgeois AOP en bewaar ze op een bord in de koelkast.
  3. Schil en haal het klokhuis uit de appelen met een appelboor.
  4. Snijd de appelen in gelijke kleine blokjes. Bak ze in gesmolten boter met een beetje rozemarijn.
  5. Voeg wat suiker toe voor een lichte kleuring.
  6. Controleer of ze mooi gebakken zijn en leg ze op een plaat.
  7. Was en maak de bospaddenstoelen schoon. Bak ze in gesmolten boter, kruid met zout en peper en haal van het vuur. Maak het witloof schoon en snijd het in reepjes in de breedte.
  8. Besprenkel met een beetje citroensap zodat het witloof niet bruin wordt. Voeg wat gehakte walnoten toe alvorens te dresseren.

Vinaigrette

  1. Meng alle bovengenoemde ingrediënten in een kom.
  2. Voeg op het einde de oude balsamicoazijn toe. Kruid met zout en peper. Doe er de gehakte sjalotten en bieslook bij.

Dresseren

  1. Leg het voorverwarmde verloren brood (cuchaule) in het midden van het bord. Bestrooi het verloren brood met blokjes golden delicious met rozemarijn en voeg de plakjes Vacherin Fribourgeois AOP toe.
  2. Versier met witloofreepjes en bospaddenstoelen in vinaigrette. Garneer met enkele stipjes Luikse siroop. Voeg een beetje tuinkers, bieslooktopjes, aardappelchips en een takje rozemarijn als versiering toe.
  3. Giet met een lepel een beetje vinaigrettesaus rond het verloren brood.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen