Wafel met L’Etivaz AOP & zoete aardappelen

0.0 Sterren / 0 Stemmen
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 12 wafels

Wafels

  • 400 g zoete aardappelen
  • 100 g L’Etivaz AOP
  • 100 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • Peterselie
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • Boter

Garnituur

  • Eieren
  • Salade

Voorbereiding

Wafels

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Laat ze 15 minuten garen in kokend water. Laat ze uitlekken en stamp ze tot puree.
  2. Meng de bloem en het bakpoeder in een slakom.
  3. Meng in een andere kom de puree, de fijn geraspte L’Etivaz AOP, het zout, de peper, de geraspte nootmuskaat en de fijn gehakte peterselie.
  4. Voeg de losgeklopte eieren toe en vervolgens geleidelijk aan het mengsel bloem/bakpoeder.
  5. Vet het wafelijzer in, doe een grote soeplepel beslag in het ijzer, sluit het en laat 2 à 4 minuten bakken. Herhaal tot het beslag op is.
  6. Bak ondertussen ook de eieren.
  7. Serveer de wafels met een salade van jonge spinazie en een spiegelei.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen