Witloof-venkelsalade met Gruyère AOP Réserve

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 venkelknol, in reepjes
  • 3 stronken witloof, in reepjes
  • 3 stronken rode witloof, in reepjes
  • 1 el citroensap
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • Gruyère AOP Réserve, in reepjes
  • Een handvol/handje waterkers

Mosterdvinaigrette:

  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Mosterdvinaigrette: meng in een schaal de mosterd, de wittewijnazijn, het knoflook, het zout, de peper en de olijfolie. Zet opzij. Bestrijk de tomaten met 1 el olie. Bestrooi met zout en peper. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 7 à 10 minuten in de oven. Zet apart.
  2. 2. Meng in een kom de venkel en de 2 soorten witloof met het citroensap.
  3. 3. Verdeel de venkel, het witloof en de tomaatjes over de borden. Lepel er wat mosterdvinaigrette over. Garneer met Gruyère AOP Réserve en waterkers.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen