Zuurdesem Toastie met Le Gruyère d’Alpage AOP en gepekelde groentjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
80 min.
Cook/bake time 80 min.

Ingrediënten

Pekel

  • 1 dl witte wijn azijn
  • 1 dl water
  • 125 gr suiker
  • 4 blaadjes laurier
  • 5 jeneverbesjes
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 6 milde chilipepers (grof gesneden)
  • 1/2 witte rammenas (in blokjes genseden)

Zhoug

  • 35 gr koriander
  • 25 gr peterselie
  • 3 groene kleine pikante pepers
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 ml olijfolie
  • Een goede snuif zout
  • 1 el xeres azijn
  • 1 el komijn
  • 1 el korianderzaad

Toastie

  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • Enkele plakjes Le Gruyère d’Alpage AOP (genoeg om je brood mee te beleggen)
  • Neutrale olie
  • Boter

Voorbereiding

Pekel

  1. Pekel de groentjes minstens enkele uren op voorhand.
  2. Doe het water, de azijn, de suiker, laurier, jeneverbessen en peperbollen in een kleine kookpot.
  3. Doe de versneden groenten in een conserveerpot of andere container dat tegen hitte kan.
  4. Zet de kookpot op een laag vuur, het mengsel mag niet opkoken maar moet net pruttelen.
  5. Als het mengsel pruttelt en de suiker opgelost is, giet deze dan over de groentjes.
  6. Sluit de container af en laat afkoelen in de ijskast.
  7. Haal de blaadjes koriander en peterselie van de stengels en hak ze fijn in een keukenmachine.
  8. Voeg de in stukken gesneden groene pepers en knoflook toe en hak dit ook fijn.
  9. Voeg de overige ingrediënten erbij en pureer tot een dikke groene saus. Als de saus te dik lijkt, kan je nog een klein beetje water toevoegen en opnieuw pureren.
  10. Breng op smaak met een snuifje zout.
  11. Besmeer de boterhammen met boter.
  12. Beleg twee snedes brood met de zhough, de kaas en wat gepekelde groentjes (de niet beboterde kant).
  13. Sluit de boterhammen af met de twee andere boterhammen (terug met de niet boterde kant).
  14. Zet een zware pan op een matig vuur met een lik olie.
  15. Als de olie warm is, leg je er de beboterde toasties in.
  16. Leg er eventueel een gewicht op, zoals een kookpotdeksel, zodat de toasties mooi gelijkmatig bruinen.
  17. Draai de toasties na een paar minuten om en bak tot ze goudbruin zijn.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen