Appenzeller®

Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig

Sinds 2013 is het assortiment uitgebreid met de Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig, de tweede biologische kaas in het assortiment. Qua smaak is deze nieuwste Appenzeller® gelijk aan de Appenzeller® Surchoix. Beide kaassoorten hebben hun unieke, pittige smaak te danken aan de liefdevolle behandeling met de uiterst geheime kruidenpekel, de ‘Kräutersulz’. Het speciale groene BIO-label en de opdruk BIO op de korst garanderen de kwaliteit van de Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig-kaas.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 4-5 Maanden
Smaak Sterk
Labels Bio
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken