Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt)

Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt) is een kaas die aan de allerhoogste eisen voldoet en door kaasliefhebbers bijzonder wordt gewaardeerd. De speciaal geselecteerde wielen worden in een van de grotkelders in het Zwitserse binnenland bewaard en behandeld. Deze vochtige, koele kelders met hun speciale flora bieden de ideale klimatologische omstandigheden voor een lange rijping. Bij een luchtvochtigheid van 95% en een constante temperatuur van 13 °C ontwikkelt de Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt) zijn volle smaak en opvallende, natuurlijk zwarte korst.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 12 Maanden
Smaak Volle smaak
Labels AOP/IGP
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 75-120 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken