Alleen gezonde dieren leveren goede melk met het bio-keurmerk “Die Knospe” voor de fijne bio-kaas. De basis daarvoor vormen een diervriendelijke behandeling en voeding. Want telkens wanneer het bio-keurmerk “Die Knospe” op een product verschijnt, is dat telkens ook werkelijk terecht. Koeien in Bio Suisse-landbouwbedrijven eten daarom minstens 90 procent ruwvoer – m.a.w. vers gras, kruiden en hooi. De inzet van krachtvoer, bijvoorbeeld graan of soja, is beperkt tot 10 procent. Vanaf 2022 mag er zelfs nog slechts 5 procent krachtvoer opgevoerd worden. En al het voer komt uit Zwitserland.

 

BioSuisse_V3.PNG

Omzichtige verwerking

Kaas met het bio-keurmerk “Die Knospe” wordt zo omzichtig mogelijk verwerkt. De waardevolle grondstoffen behouden zodoende hun positieve eigenschappen – zoals bijvoorbeeld het hoge gehalte aan omega 3-vetzuren van de bio-melk. Additieven en hulpstoffen zijn in principe niet toelaatbaar. Producten met het bio-keurmerk “Die Knospe” zijn principieel gentechvrij. Zo zorgen producten met het bio-keurmerk “Die Knospe” voor een bijzondere smeekbeleving – met een goed geweten.

 

Meer over het onderwerp