Sbrinz AOP – geen andere kaas kan op zo veel manieren worden gegeten als deze extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland: in stukjes, geschaafd op rolletjes of geraspt.
Sbrinz AOP, de pittige, harde kaas uit Centraal-Zwitserland, kent een eeuwenoude traditie. Zesentwintig uiterst zorgzaam geselecteerde dorps- en alpenkaasmakerijen produceren deze kaas dagelijks met drie ingrediënten: rauwe melk van eerste keus, stremsel en zout. Sbrinz AOP is een 100% natuurlijk product gemaakt zonder toevoegingen. De rijping gebeurt in de regio van herkomst. Sinds 2002 wordt de Sbrinz beschermd door de AOP-oorsprongsbenaming. Alleen kaas die aan de strenge kwaliteitseisen van het lastenboek voldoet, mag als Sbrinz-kaas worden verkocht.
Voordat je van deze lekkere pittige kaas uit Centraal Zwitserland kan genieten, gaat er heel wat tijd aan vooraf. De rijpingstijd bedraagt minimaal 18 maanden: hoe langer de rijping, hoe meer het boeket van aromatische kruiden zich ontwikkelt.
Afhankelijk van de rijpingsgraad wordt de kaas op drie verschillende manieren geserveerd: na 18 maanden kan hij fijn geschaafd worden in “rebibes” of rolletjes; vanaf 24 maanden kan de kaas met een aangepast mes worden verbrokkeld en bij de borrel worden geserveerd; geraspt of in schilfers geeft hij de final touch aan je gerechten. Sbrinz AOP: gewoonweg verrassend!
Sbrinz AOP – geen andere kaas kan op zo veel manieren worden gegeten als deze extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland: in stukjes, geschaafd op rolletjes of geraspt.
Feestelijke keuken, recept van de maand, productontdekking, tips en hints… Alle redenen zijn goed om gulzig de tanden te zetten in onze nieuwsbrief Kaas uit Zwitserland. Regelmatig in jouw mailbox, een lekker nieuwtje en leer steeds meer over onze kazen. Alle nieuwigheden, actuele feiten die geuren als een alpenweide, gastronomie, ontdekkingen ...