Tilsiter Switzerland uit het groene Thurgau, de originele kaas sinds 1893, is een van de sterkste merken van Zwitserland.
Zwitserse emigranten verspreidden de kunst van het kaasmaken naar talrijke landen. Zo ook naar het vroegere Oost-Pruisen, dat tegenwoordig bij Rusland hoort. Vandaar, uit het stadje Tilsit, keerde de Thurgauer Otto Wartmann in 1893 terug naar zijn geboorteland.
In zijn jaszak had hij een kaasrecept. Hij verfijnde dat in de kaasmakerij Holzhof in het mooie Bissegg en begon met de productie van de Zwitserse Tilsit met volkomen nieuwe kwaliteitsmaatstaven. De Zwitserse Tilsiter was eindelijk thuisgekomen.
De elementen voor een perfecte Tilsiter Switzerland zijn verse melk, bewezen productiemethoden en permanent toezicht.
Voeg dan nog liefde en passie toe, en je hebt een kaas van topkwaliteit.
Tilsiter Switzerland bestaat al sinds 1893. Het recept is altijd hetzelfde gebleven. De uitdaging ook: een kaas maken die elke dag opnieuw fascineert.
Tilsiter Switzerland uit het groene Thurgau, de originele kaas sinds 1893, is een van de sterkste merken van Zwitserland.
Feestelijke keuken, recept van de maand, productontdekking, tips en hints… Alle redenen zijn goed om gulzig de tanden te zetten in onze nieuwsbrief Kaas uit Zwitserland. Regelmatig in jouw mailbox, een lekker nieuwtje en leer steeds meer over onze kazen. Alle nieuwigheden, actuele feiten die geuren als een alpenweide, gastronomie, ontdekkingen ...