Chiffonade van pasta met zalm, limoen, kruim van roggebrood en Tilsiter

0.0 Sterren / 0 Stemmen
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Gemakkelijk
  • 250 g vers deeg voor lasagne
  • 350 g zalmfilet
  • 1 plakje Tilsiter (50 g)
  • 1 limoen
  • 2 sneetjes roggebrood, zonder korst
  • 80 g boter
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Stoom de zalm gedurende 4 minuten. Verkruimel het brood grof. Rasp de Tilsiter. Was en droog de limoen en snijd de zeste in fijne julienne. Pers en zeef het sap.
  2. Snijd de lasagneblaadjes in onregelmatige stukjes en kook ze al dente in gezouten kokend water. Smelt intussen 60 g boter in een pan en voeg hierbij het limoensap en de grof in stukjes getrokken zalm. Kruid met zout en peper.
  3. Giet de pasta af en doe ze in de pan met de zalm. Voeg de citroenzeste toe en sauteer alles op een hoog vuur gedurende twee minuten. Bak intussen het brood in een klein pannetje met de rest van de boter. Dresseer de pasta met enkele draaien van de pepermolen, de Tilsiter en het geroosterde broodkruim. Serveer onmiddellijk.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen