Courgette piccata

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Groentesaus:
  • 1 ui, fijn gehakt
  • boter om te fruiten
  • 1 grote, gele peperoni, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 4 flestomaten (Peretti), in blokjes gesneden
  • 3 EL rozijnen, naar smaak
  • 1 dl rode wijn of groentebouillon
  • zout
  • peper uit de molen
Basilicumrijst:
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • boter voor het fruiten
  • 250 g langkorrelrijst
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 EL fijn gesneden basilicum
  • 2 EL boter
Courgette piccata:
  • 4 eieren
  • 100 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 2 courgettes, ca. 350 g, schoongemaakt, schuin in 5-7 mm dikke plakjes gesneden
  • 1 TL zout
  • peper uit de molen
  • 3-4 EL meel
  • braadboter of braadcrème
  • basilicum voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Groentesaus:
  1. 1. Saus: Ui in de boter fruiten. Peperoni, tomaten en naar smaak rozijnen toevoegen en ook fruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 10-15 minuten sudderen, kruiden.
  2. 2. Rijst: Knoflook in de boter fruiten. Rijst eveneens fruiten. Met de bouillon blussen, afgedekt bij middelmatige hitte 18-20 minuten garen tot al het vocht is ingekookt. Basilicum en boter erdoor roeren.
  3. 3. Piccata: In een diep bord eieren kloppen en Sbrinz erdoor mengen. Courgetteschijfjes in porties kruiden, door het meel halen, dan in de eiermassa wentelen en vervolgens bij matige hitte 3-4 minuten braden en warmhouden.
  4. 4. Courgette-piccata met basilicumrijst en groentesaus op voorverwarmde borden scheppen en garneren.
Bereidingstip

Flestomaten zijn stevige tomaten met weinig pitten. Ze zijn te koop in de supermarkten en op de groentemarkt.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept