Crumble met zomergroenten en kruimels Tilsiter

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 g Tilsiter, geraspt
  • 100 g boter
  • 100 g volkorenmeel
  • 50 g paneermeel
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • Enkele kerstomaten
  • 1 knoflookteentje
  • 3 cl olijfolie
  • 30 g pijnboompitten
  • Fijn zout en peper van de molen

Voorbereiding

  1. Maak je konfijt van zomergroenten klaar. Was, schil en snijd de courgettes, aubergine, groene paprika en ui in kleine blokjes. Bak de groenten één voor één in een grote kookpan met hete olijfolie. Laat ze langzaam tot moes koken op een zacht vuurtje. Voeg op het einde de in tweeën gesneden kerstomaten en de vooraf in de oven geroosterde pijnboompitten toe. Kruid met fijn zout en peper van de molen.
  2. Maak intussen de crumble klaar in een kom: meng met je vingertoppen de zacht geworden boter met het volkorenmeel, het paneermeel en de geraspte Tilsiter. Smeer een dikke laag groentekonfijt uit in een gratineerschotel en bestrooi met stukjes crumble. Verwarm de oven voor op 220°C en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Wanneer de schotel mooi gebakken is, serveer je deze heel heet met een frisse groene salade toebereid met walnotenolie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen