Maïsquiche

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vierkant bakblik van 22x22 cm of 1 ronde plaat 26 cm.
  • 5 dl melk
  • 4 dl water
  • 1 TL zout
  • 120 g maïsgriesmeel, fijn
  • 120 g maïsgriesmeel, middel

Beleg:

  • 1-2 rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 EL gedroogd eekhoorntjesbrood, ingeweekt, afgedropen, in stukken gesneden
  • 150 pikante Tilsiter, in plakken gesneden
  • 70 g luchtgedroogde schijven spek, in 5 cm brede stukken gesneden
  • 10 salieblaadjes
  • zwarte peper uit de molen

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Melk, water en zout aan de kook brengen. Maïs al roerende toevoegen en dan regelmatig roerend 10 minuten zacht laten koken.
  2. 2. Maïsbrij op de koud afgespoelde plaat 2 cm dik uitstrijken, de rand iets optrekken en alles laten afkoelen.
  3. 3. Voor het beleg alle ingrediënten tot en met het spek mengen en over de maïs verdelen. Salie erover strooien en op smaak brengen.
  4. 4. Onderin de tot 210 °C voorverwarmde oven ca. 30-40 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen